Segelbåt

Segla i medelhavet

Att ta en segeltur ute i medelhavet är en dröm för många segelfantaster. Att vara ute på det böljande havet med sina segel hissade, solen som värmer däcket och friska havsbrisar som fläktar kan mycket väl vara en av de mest fantastiska upplevelser man någonsin kommer att ha.

5159870-beautiful-adriatic-bay-and-the-village-near-split-croatia

Mallorca

Utanför Spaniens östra kust hittar man den fantastiska ön Mallorca och huvudstaden Palma. Detta har länge varit ett mycket populärt resmål bland européer, majoriteterna av besökarna flyger dock dit men det tack vare sitt rika båtliv kan det även vara ett perfekt ställe att segla till om man så önskar.

Runtomkring ön kan man hitta många spännande destinationer, bara några timmar bort ligger till exempel Las Illetas, ett antal småöar där man kan man hitta en rad utmärkta platser för för dags- och helgutflykter och liknande.

Monaco

Nära Frankrikes sydöstra gräns mot Italien kan man hitta den lilla mikrostaten Monaco, de är en del av den Franska rivieran och känd för sin lyxiga livsstil. Det är ju här man bland annat hittar det världskända Monte Carlo Casino. Känner man för att svänga förbi och besöka detta, kanske till och med vinna en slant, är det bäst att man bekantar sig med spelen först.

Med en kustremsa på endast 4,4 kilometer seglar man visserligen ganska snabbt förbi staten, men det finns ju mycket annat efter rivieran att upptäcka om inte annat.

Kroatien

Tar man sig till andra sidan av Italien och upp mot kontinenten finns där Kroatien i ett av de renaste vattnen man kan hoppas att hitta i hela medelhavet. Här kan man hitta en underbar skärgård med näst intill orörda naturhamnar och fiskebyar. Den bästa basen för segellivet i landet hittar man i staden Split, Kroatiens näst största stad och helt klart en av de vackraste.

Här kan man lätt spendera en hel semester även om man endast besöker öarna i skärgården. Det är varmt rekommenderat för alla som gillar segling och medelhavet!