Tävla, Tips

Rätt kläder för årstiden

 Det är viktigt att alltid klä sig rätt utifrån vilken årstid det är, speciellt om du befinner dig till sjöss. Självklart är det möjligt att befinna sig till havs även under höst och vinter, det viktigaste är att du har rätt kläder för vädret. Om du blir ordentligt nedkyld kan du till och med drabbas av köldskador, vilket kan ha förödande konsekvenser. Men vilken typ av kläder ska du bära?

Vikten av en bra jacka

När du seglar vill du känna dig varm samtidigt som du ska kunna röra dig ordentligt och därför är det viktigt att ha en bra jacka som håller värmen utan att minska din rörlighet. På Länna Sport finns ett stort utbud jackor som lämpar sig väl för dig som seglar och behöver hålla dig varm till havs. Kombinera gärna jackan med ett underställ och följ lager på lager-principen för att hålla värmen.

Andra viktiga kläder

Det är också viktigt att ha bra skor, en varm mössa och ett par ordentliga handskar. Just händerna blir snabbt kalla och därför är det av stor vikt att de hålls varma. Eftersom du befinner dig på vattnet är det också viktigt att dina kläder är vattentäta, för om du blir blöt är det lätt att du blir nedkyld. Seglingen blir så mycket roligare när du håller dig torr och varm.