Tips

Semester till havs

För den som gillar havet och vill vara aktiv på sin semester är en seglingssemester helt perfekt. Tänk att kunna glida runt ute till havs en solig dag, kunna stanna till i olika hamnar och varför inte undersöka vilken badstrand som är bäst genom att testa alla ni ser? Du behöver inte heller begränsa dig till Sverige utan när du väl har kunskapen som krävs finns det många ställen att segla på världen runt.

Tips

Det krävs självklart att du har en del förkunskaper innan du ger dig iväg på egen hand, men när du kan det som krävs är möjligheterna oändliga. Viggbyholms båtklubb har skrivit en mängd olika tips på vad du bör ha med dig på din seglingssemester.

Saker som är viktiga att tänka på är till exempel att det blåser mycket till havs så vindtäta och vattentäta kläder är otroligt viktigt. Det är också så att solens strålar reflekteras i vattnet vilket gör att det är lättare att bränna sig, solkräm är alltså välbehövligt för att skydda sig. De tipsar även om att det kan vara bra att binda fast sin keps i flytvästen så att den inte helt plötsligt försvinner med vinden.

För ökad frihet

Bara själva resan till havs i sig ger en enorm frihet. Men det finns saker du kan ha med dig som gör att du har ännu mer frihet under din resa, till exempel en cykel så att du kan ta dig fram var du vill när du vill även på land. Ett bra alternativ är en smidig E-motion Camp, en perfekt cykel för den som befinner sig på begränsad yta.

Med en cykel ombord behöver du inte längre fundera på hur kollektivtrafiken fungerar dit du kommer, du kan utan problem ta dig fram på land utan att behöva passa busstider eller fundera på var och hur du kan köpa en biljett till denna buss.