Tips

Lätta sommarkläder

Årstiden som inte kräver så mycket kläder är ju sommaren. Man har lätta sommarkläder och om det vill sig väl så åker aldrig strumporna på under tiden juni. juli och augusti. Men så klart vi bor i ett land där man aldrig kan garantera vilket väder det blir. Är man dessutom ombord på en segelbåt så kan det krävas varma kläder trots sommaren.

Det gäller att man är rätt klädd för det väder som är och för den årstid som man är i. Problemen brukar vara där när det övergår från vinter till vår och från vår till sommar. Det är inte tillräckligt varmt för någondera av de kläder som man har och man tar oftast på sig för lite för man tror det är varmare än vad det är. Ta som regel med mer kläder utifall det skulle vara kyligare än vad man kan tro.

Då det är vinter så är det oftast kallt och man vänjer sig med kylan eftersom. Sommaren så kan det skilja oerhört från mitt över dagen och mot kvällning. Så om ni ska iväg någonstans så se till att ni har en tröja eller likande med er som ni kan ta på om kylan blir för påtaglig.