Vattenskoter

Kända seglare

Samtidigt som de flesta seglarna väljer att hålla sin hobby på en balanserad nivå utan att utsätta sig själv för allt för stora risker eller tänja på gränserna så finns det seglare som vill gå steget längre.

I denna listan nämner vi tre kända seglare som på ett eller annat sätt har lyckats med något extraordinärt inom segling.

Sven Yrvind

En av de mer kända svenska segelkaraktärerna är utan tvekan Sven Yrvind som flera gånger helt ensam har seglat över haven i egenbyggda farkoster. En av hans största bedrifter var att vara första svensken som ensam rundat Kap Horn.

För gemene man så är han troligen till stor del känd då han presenterades i tv-serien hundra höjdare där man visade upp hans verkstad samt en av hans båtar. Internationellt har han uppmärksammats på bland annat CNN och Wall Street journal samt fått Royal Crousing Clubs medalj för gott sjömannaskap.

Roger Nilson

Som reservofficer i flottan samt fler varv runt jorden på segelbåt än någon annan människa har Roger Nilson en otrolig mängd erfarenhet som seglare. 2007 släppte han även en bok vid namn Mot stormens öga där han beskriv sitt liv på både ett professionellt och personligt plan.

Joshua Slocum

Då vi har nämnt två stycken världsomseglare så är det svårt att inte också nämna Joshya Slocum som var den första att med sin båt sätta iväg med målsättningen att segla runt jorden. Han levde och seglade på slutet av 1800-talet och representerar i mångt och mycket vad seglen idag är. En form av hobby, underhållning och tävling.