Vattenskoter

Att börja surfa

Som svensk så kan det tyckas mycket avlägset att börja surfa. Tack vare lågprisflygbolagen så är dock perfekta surfresemål inom Europa varken långt borta eller speciellt dyra.  Men vad skall man då tänka på om man vill börja surfa?

surfar

För det första så behöver man självklart se till att genomföra en resa där det finns stora möjligheter att få surfa. Väl där så gäller det att ge träningen den tid den förtjänar, det kommer att ta ett tag innan du kan stå på brädan och ta varje våg utan större problem.

För att få ut så mycket som möjligt av tiden kan det vara bra att försöka hitta passande platser och tider att surfa på då det inte finns allt för mycket annat folk ute i vattnet.  På så sätt du kan fokusera på dig själv, vågorna och brädan.

Försök att hitta en lärare som varje dag kan ge dig en lektion så att du sedan har en bra grund när du övar själv. Enklaste sättet att hitta en bra lärare är antagligen via en surfskola men det kan även vara möjligt att hitta bra lokala surfare som vill hjälpa dig som turist och nybörjare samt tjäna en liten peng.

Som nybörjare är det extra viktigt att välja rätt bräda. En större bräda gör det enklare att hålla sig uppe och ta vågen. Efter det kan man allt eftersom testa med en mindre och mindre bräda för att få en större utmaning.